Client Carmel Partners, Inc.

Hercules California Apartment Public and Amenity Spaces

Hercules, California

Located midway between San Francisco and Napa Valley, Hercules is the perfect setting for the new Aventine Apartments. The design embraces the feel of the city including today's high-end retail and Hercules's industrial past, and creates a place for families to come together. Leo A Daly designers were inspired by the soundtrack of the gentle bay waves to create a more domestic space against the industrial backdrop of Hercules. Residents enter the leasing office to find a welcoming concierge style desk featuring the property's name. The open space uses neutral tones and natural materials throughout to bring a friendly and familiar feel for residents. Reclaimed wood is the perfect backdrop for the color palette motivated by the natural elements outside with eucalyptus green, warm taupes, greys, and crisp whites placed throughout the space. Inspired by the industrial elements with bronze, brass, and gun metal black were used. Residents can live and play comfortably in the complex's clubhouse. Separated into two areas: a peaceful library and on the other a pool table for friends to get together and socialize. The library has a soothing palette of steely blue from the soothing bay waves outside and warm earthy oak colored hidden nooks for reading and privacy. The gaming area's pool tables easily convert to tables with moveable seating and a wall of reclaimed wood featuring a large television. While separated by a wall, both spaces can enjoy the inset fireplace bookended with floor to ceiling stacked logs of wood in the wall.

At a glance

Industrial Elements

Neutral Tones

Natural Materials

Friendly and Familiar Feel


Fitness Center


Swimming Pool - Outdoors


Gaming Area


Interior Design